Često postavljena pitanja

Da,  AVB termo klima d.o.o. vrši besplatnu dostavu klima uređaja i ugostiteljske opreme čije narudžbe iznose preko 132,72 €.

Da,  AVB termo klima d.o.o. vrši dostavu na području cijele Republike hrvatske uključujući i otoke. Kod dostave proizvoda na otoke, moguće je dodatno plaćanje troškova dostave neovisno o iznosu narudžbe. Takvi dodatni troškovi nisu iskazani prije prihvaćanja ponude te će kupac o istima biti obaviješten naknadno. U slučaju dodatnih troškova s kojima se kupac ne slaže, kupac ima pravo na povrat sredstava.

Proizvodi koji su plaćeni, biti će isporučeni kupcu u roku od 2 do 7 radna dana od kada je izvršena uplata. Vikendi i blagadni se ne uračunavaju u rok isporuke. Isporuka na otoke se obavlja po planu dostavljača u roku od 10 radnih dana.

Roba se kupcu dostavlja do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi pošiljku do ulaznih vrata stana, već samo do ulaza u zgradu. Prilaz do ulaza stambenog objekta treba biti slobodan, u suprutnom će dostavljač izvršiti dostavu do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod u navedenom roku, o tome će obavijestiti kupca radi dogovora o novom terminu isporuke. Naručeni proizvod će biti složeni i zapakirani na način da se manipulacijama kod transporta ne mogu oštetiti.

U slučaju vidljivih fizičkih oštećenja nemojte preuzeti pošiljku, kontaktirajte nas kako bismo u što kraćem roku poslali novu pošiljku.

Ako ipak odlučite zaprimiti pošiljku koja ima vidljivo oštećenje potrebno je zajedno sa kurirom popuniti dokument “ZAPISNIK/IZJAVA O OŠTEĆENJU POŠILJKE” koji možete dobiti od kurira te nas kontaktirajte u što kraćem roku (24 sata) kako bismo provjerili stanje pošiljke i poduzeli odgovarajuće korake. Naknadne reklamacije u transportu se ne priznaju bez zapisnika.

Na koraku odabira adrese za upis podataka o plaćanju, kliknite na „Treba mi R1 račun“ Zatim se otvaraju dodatna polja gdje je nužno upisati naziv i OIB poduzeća.

Bez obzira koji način plaćanja odaberete, vaša transakcija će proći sigurno, za to jamči vodeći platni sustav WS Pay.

Promo kod za popust se obračunava nakon što ste sve artikle dodali u košaricu te krenete u proces kupnje. Nakon liste proizvoda u košarici nalazi se polje za upis koda. U predviđeno polje upišite dobiveni kod za popust i kliknite na „Primijeni kod“. Pričekajte da se iznos narudžbe umanji za iznos koda i zatim nastavite na odabir dostave. Nije moguće kombinirati i zbrajati međusobno više promo kodova. Na jednoj narudžbi moguće je iskoristiti samo jedan promo kod i nije ga moguće zamijeniti za novac. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam se javite na info@avbtermoklima.hr, a mi ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Informacije i upute

Istaknuta cijena vrijedi za jednokratno plaćanje karticom, putem virmana ili bankovne transakcije. Cijena je umanjena za popust koji odobravamo za ovu vrstu plaćanja.

Dostupno je i obročno plaćanje:
– od 2 do 12 rata bez kamata karticama.

Kod plaćanja na rate, ne odobravamo popust na uređaje.

  • Vršimo na području cijele Republike Hrvatske.

Za servis klima uređaja možeš se pribilježiti tako da kliknete ovdje, zatim ćete biti preusmjereni na stranicu kontakt gdje je potrebno kliknuti na “Pošalji obrazac”. S naslovom “Rezervacija termina za servis klima uređaja”.

Prilikom preuzimanja narudžbe, molimo Vas da detaljno pregledajte pošiljku. U slučaju vidljivih fizičkih oštećenja nemojte preuzeti niti platiti pošiljku, te nas kontaktirajte kako bismo u što kraćem roku poslali novu pošiljku.

Ako ipak odlučite zaprimiti pošiljku koja ima vidljivo oštećenje potrebno je zajedno sa kurirom popuniti dokument “ZAPISNIK/IZJAVA O OŠTEĆENJU POŠILJKE” koji možete dobiti od kurira te nas kontaktirajte u što kraćem roku (24 sata) kako bismo provjerili stanje pošiljke i poduzeli odgovarajuće korake. Naknadne reklamacije oštećenja u transportu se ne priznaju bez zapisnika.

Od trenutka kada kupac potpiše potvrdu o primitku pošiljke, suglasan je da nema prigovora na isporučen proizvod.

Kod dostave proizvoda, uz proizvod Kupac dobiva i sve prateće dokumente koji prate proizvod (upute za korištenje proizvoda , tehničke upute, izjavu o suglasnosti, jamstveni list, i drugo) te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju.

Potpis na primitku pošiljke znači da Kupac pregledom pošiljke nije uočio nikakva oštećenja niti nedostatke na preuzetom proizvodu, da kvalitativno i kvantitativno odgovaraju proizvodu sa narudžbe/računa, te da su uz proizvod isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

U slučaju da Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio bez valjanog razloga. Prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku.

Kupljeni artikli dostavljaju se prema pravilima kurirskih službi:

– Pošiljke se dostavljaju do glavnih ulaznih vrata (ulaza u kuću ili zgradu)

– Dostavljač nije dužan pošiljke unositi u kuću ili stan

– Objekat do kojeg se vrši dostava mora imati prilazni put te isti mora biti slobodan. U suprotnom će pošiljka biti dostavljena na najbližem mjestu na kojem je moguć istovar

Svi proizvodi u Internet trgovini imaju najmanje jednogodišnje jamstvo koje počinje od dana prodaje uređaja.

Jamčimo da navedeni proizvod, koji smo isporučili, nema nedostataka ili grešaka u konstrukciji te da je prikladan za upotrebu.

Jamstvo na klima uređaje vrijedi pod uvjetom da je ugradnju klima uređaja izvršila tvrtka ili obrt i/ili da je puštanje klima uređaja u rad obavljeno od strane tvrtke ili obrta koji su upisani u registar Ministarstva zaštite okoliša i energetike i imaju pravovaljano rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike za obavljanje djelatnosti prikupljanja, provjere propuštanja, ugradnje i održavanja ili servisiranja rashladnih i klimatizacijskih uređaja i opreme koji sadrže kontrolirane tvari ili fluorirane stakleničke plinove ili o njima ovise, a koji to svojim potpisom i/ili pečatom ovjeravaju na predviđenom mjestu na jamstvenom listu.

Ukoliko je klima uređaj ugrađen/isprobavan suprotno ovim uvjetima korištenja/prodaje i jamstvenim uvjetima kupac nema pravo na povrat klima uređaja.

AVB termo klima d.o.o. preuzima obvezu da popravi sve kvarove i nedostatke u jamstvenom roku osim na klima uređajima koje je ugradio ovlašteni montažer kojeg je angažirao kupac. U takvom slučaju montažer koji je klima uređaj ugradio mora preuzeti odgovornost a AVB termo klima d.o.o. će pružiti tehničku podršku i po reklamacijskom zapisniku ovlaštenog servisera osigurati rezervne dijelove.

Ako u primjerenom roku nije moguće otkloniti kvar, neispravan proizvod zamijenit ćemo novim proizvodom i samo u slučaju kada je klima uređaj ugradio AVB termo klima d.o.o. ili ovlašteni montažer.

Kvarovi nastali nepravilnom uporabom, nemarnim odnosom, mehaničkim oštećenjem, strujnim udarom, udarom groma, požarom i slično, izuzeti su od jamstva.

Jamstvo prestaje važiti ukoliko se ustanovi da je proizvod ugrađivala/popravljala neovlaštena osoba/tvrtka.

Popravak se obvezujemo izvršiti u roku od 45 dana od dana prijave kvara na mail info@avb-service.hr ili primitka proizvoda na servis.

Ako proizvod ne popravimo u tom periodu, obvezujemo se zamijeniti ga novim proizvodom ili sličnim istih karakteristika i mogućnosti uz suglasnost kupca.

Ako popravak traje duže od 10 dana, jamstveni rok se produžuje  za vrijeme koliko je trajao popravak.

Jamstveni list, račun i upute za uporabu na hrvatskom jeziku su sastavni dio isporuke uz naručeni proizvod.

Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda, jer putem tih dokumenata može ostvariti svoja prava.